Kommande spelningar i Sverige

Det finns många bra spelningar att gå på framöver. Kent beger sig ut på sin avskedsturné denna höst och detta kan vara värt att se. De anses vara ett av Sveriges största rockband med nära nog kultstämpel bland många. Ett annat svenskt kultband gör en av sina spelningar i Eskilstuna nästa år. Electric Banana Band tilltalar både stora och små och går att se i mars 2017. Gillar du country så kan Kris Kristoffersons spelning på Cirkus i Stockholm eller i Kalmarsalen i Kalmar vara värd att gå på. Det finns även mycket mer bra musik att lyssna på i Sverige; här är några tips.

Spelningar för både barn och vuxna

Spelningar att se fram emot

Både svenska och internationella stjärnor gör spelningar i Sverige under året. Vi har sett Bruce Springsteen på Ullevi hela tre gånger under 2016, och snart kommer Paul Simon hit. Han är kanske mest känd som en av musikerna i duon Simon and Garfunkel och för sin hitlåt ”You Can Call Me Al”. Under sitt besök i Sverige kommer han att spela både i Göteborg och i Stockholm. Är du i stället sugen på att se klassiska visor så spelar Sven-Bertil Taube i Borås och i Halmstad till hösten. Sven-Bertil är son till vår nationalskald Evert Taube.
Några andra intressanta spelningar för er som gillar lite tyngre musik är Volbeat som rockar loss både på Malmö Arena och i Scandinavium under året. Volbeat är ett danskt hårdrocksband som grundades 2001 av Michael Poulsen. Weeping Willows har också gjort comeback och uppträder i Mellerud och i Västerås. Bandet är känt för sina tankfulla, känslosamma låtar som är starkt präglade av frontmannen Magnus Carlsons röst. En annan tankfull och känslosam artist är Morrissey som du kan se på Sveriges största festival Way out West i Göteborg.

Kända artister på Way out West

Det finns flera bra kommande spelningar på Way out West. En av dessa är Daniel Adams-Ray som var en del i duon Snook. Hans solodebut banade väg för en ny våg av musik på svenska. Deportees kommer också att spela på denna festival. Deras musik är mycket speciell, storslagen och ömsint. Även José González uppträder på Way out West. José spelar på en akustisk gitarr och sjunger sina egenkomponerade sånger med sin varma röst. Egentligen är det kanske märkligt att musik som är så rogivande, stilla och hoppfull kan få fäste i den kommersiella musikvärlden.
En annan stor stjärna som syns på en av festivalens spelningar är PJ Harvey. PJ Harvey påminner om Patti Smith och är en brittisk sångerska, kompositör och musiker. Hon har belönats två gånger med Mercury Music Prize för de båda albumen Stories From the City, Stories From the Sea och för Let England Shake. Eller varför inte lyssna på Joy under festivalen som är en svensk hip hop-artist som rappar på skånska? Om du en gång har drabbats av Joy så glömmer du det inte.

Spelningar med nostalgi

Om du i stället vill uppleva nostalgi med härliga spelningar av gamla covers, så finns det även här en del att välja på. Du kan exempelvis gå och avnjuta covers på The Beatles med coverbandet The Cavern Beatles. Eller varför inte gå och se Dire Straits Tribute som kanske är en av Sveriges mest omtalade rockkonserter. Avslutningsvis så rekommenderar vi så klart att du går och tittar på världsartisten Sir Elton John som kommer till Linköping och Malmö i höst.